Omschrijving vacature

Gezinshuisouder ZZPér

Uren: 24-40 per week | Niveau: MBO-4 | Vereiste opleiding: Zorg & Welzijn | Dienstverband: Zelfstandig ondernemer (ZZP) | Regio: Noord-Holland

Mijn baan in de zorg heeft volop banen en opdrachten voor jouw baan in de zorg. Als zorgprofessional ben je waardevol en van toegevoegde waarde. Daarom kun je bij ons rekenen op goede verdiensten, ondersteuning, permanente educatie en waardering. Vanwege uitbreiding is een van onze relaties op zoek naar meerdere zelfstandige gezinshuishouders.

Wat is een gezinshuis en wat is een gezinshuisouder?

Een gezinshuis biedt kinderen een vervangende gezinssituatie, een plek om op te groeien. Als gezinshuisouder heb je een lange adem, heel groot hart doch tevens ben je een professionele opvoeder, waarbij werk en privé heel dicht bij elkaar liggen. Werken als een gezinshuisouder is niet zomaar een baan. Het is een baan voor bijzondere mensen en met bijzondere mensen.

De gezinshuisouder biedt kinderen een stabiele, veilige en stimulerende woonomgeving. Vanuit hun empatische vermogen begeleiden en behandelen zij kinderen met liefde, respect, vertrouwen, begrip, geduld en humor. Een gezinshuisouder is stressbestendig. Een open, flexibele en begeleidbare houding is een must. Het hebben van opvoedervaring in bijzondere situaties en/of een opleiding gericht op de jeugdzorg is een pré.

Belangrijke bijkomende taken zijn het kunnen en willen afstemmen met de biologische ouders en het samenwerken met de voogdijinstelling. Daarnaast is het van groot belang dat vanuit de partner en eigen kinderen draagkracht en steun is voor deze bijzondere vorm van hulpverlening. 

Taken en verantwoordelijkheden

Met het eigen gezin (systeem)opvoeding, structuur en geborgenheid bieden aan jeugdigen en methodisch en doelgericht kunnen werken a.d.h.v. hulpverleningsplannen;

  • een professionele werkhouding binnen de eigen privé-woonsfeer;
  • in staat zijn tot zelfreflectie;
  • goede communicatieve en samenwerkingsvaardigheden;
  • gericht zijn op eigen ontwikkeling en zelfreflectie, bijv. als het gaat om deskundigheidsbevordering en de samenwerking met het multidisciplinair team, alsmede
  • open houding ten opzichte van de begeleiding van het multidisciplinaire team;
  • denken en werken op mbo-niveau waarbij een opleiding in (sociaal) pedagogische richting een pré is;
  • in het bezit zijn van rijbewijs B;
  • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk

Opleidingseisen

HBO Social Work diploma of MBO 4 Zorg- of welzijnsdiploma (Bij MBO 4 moet de gezinshuisouder bereid zijn om een HBO-diploma Social Work te behalen.

Riante vergoeding

De samenwerking geschiedt op basis van zelfstandig ondernemer (ZZPer). met een maximale vergoeding van 61.226 EURO per jaar, bestaande uit een vergoeding van uw tijd en een pleegvergoeding voor de kinderen. Dit bedrag is afhankelijk van uw ervaring en het aantal kinderen dat de gezinshuisouder kan opnemen. De overeenkomst wordt in eerste instantie voor een jaar afgesloten met de mogelijkheid tot verlenging. 

Als zelfstandig ondernemer heeft u de mogelijkheid om u binnen de kaders van de opdracht te ontplooien en te specificeren. Heeft u geen ervaring op het gebied van zelfstandig werken dan kunnen wij u vakkundig begeleiden bij het inrichten van uw onderneming en het maken van de juiste keuzes voor het inrichten van uw administratie en het treffen van voorzieningen als pensioen en arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen.

Gratis wonen

Gedurende de overeenkomst wordt vanuit de opdrachtgever een geheel ingerichte woning ter beschikking gesteld. De kosten van de woning, zoals huur/hypotheek, gas, water en licht, verzekeringen etc. worden door de opdrachtgever betaald.

  

Solliciteren

 Spreek de hierboven genoemde functie of opdracht je aan? Klik hieronder op de button om te solliciteren. Sta je al bij ons ingeschreven? Klik dan op inloggen om op de vacature of opdracht te reageren.

Bedrijfsgegevens

Mijn baan in de zorg B.V.
Randstad 22-133  
1316 BW Almere

E-mailadressen: 
Algemeen: info@mijnbaanindezorg.nl
Backoffice: backoffice@mijnbaanindezorg.nl